Çek Nasıl İptal Edilir

 Alıcı parayı yatırmadan önce çekin ödemesini durdurmak için aşağıdaki adımları izleyin

 

Evde cep telefonuyla konuşurken not yazan genç bir kadının çekimi


Bazı finans kurumları telefonla ödeme durdurma talebine izin verebilirken, diğerleri talebinizi yazılı olarak bildirmeniz konusunda ısrar edebilir.

Gelecekte bir çeki iptal etmeniz gerekebilir. Belki çeki yanlış miktarda yazdınız ya da çek kaybolmuş ya da çalınmış olabilir. Hesabınızda çeki karşılamaya yetecek kadar para bile olmayabilir.

Nedeni ne olursa olsun, genellikle finans kurumunuz tarafından düzenlenen bir çek üzerinde "ödemeyi durdurma" işlemini başlatabilirsiniz. Bu, henüz işleme alınmamış bir çekin ödenmesini durdurur. Tipik olarak, bir çeki iptal etmek için yaklaşık 30 ABD doları tutarında bir ücret ödersiniz. Çeki iptal etmek için hangi adımları atmanız gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin Bir çeki iptal etmeniz gerekiyorsa aşağıdaki adımları izleyin. Ödemeyi durdurma sürecinin bir finansal kuruluştan diğerine biraz farklılık gösterdiğini unutmayın.

1. Çekin Karşılanıp Karşılanmadığını Öğrenin

Çekin zaten tahsil edilip edilmediğini veya yatırılıp yatırılmadığını görmek için çevrimiçi hesabınızda oturum açın. Emin değilseniz finans kuruluşunuzu arayın veya ziyaret edin. Halihazırda nakde çevrilmiş veya yatırılmış bir çekin ödemesini durduramayacağınızı unutmayın.

2. Çek Hakkında Bilgi Alın

Bir çeki iptal etmek için aşağıdaki bilgilerin mevcut olduğundan emin olun:

  • Numaraya bak
  • Çekin dolar tutarı
  • Çekin üzerinde yazan tarih
  • Alıcının adı (bir kişi veya kuruluş gibi)

3. Bankanız veya Kredi Birliğinizle iletişime geçin

Çek ödemesini durdurmaya karar verdiğinizde derhal bankanızla veya kredi birliğinizle iletişime geçin. Normal çalışma saatleri dışında ödemeyi durdurma talebinde bulunamayacağınızı unutmayın.

Tüketici Mali Koruma Bürosu'na göre, genel olarak, yazılı olarak ödemeyi zamanında durdurma talebinde bulunmanız durumunda bir banka veya kredi birliği altı ay boyunca çeki bozduramaz. Telefonla ödeme durdurma talebinde bulunursanız ve yazılı olarak takip etmezseniz, banka veya kredi birliği 14 gün boyunca çeki bozduramaz.

Bazı finans kuruluşları, altı aylık veya 14 günlük süre sona erdikten sonra çek iptalini uzatmanıza izin verebilir. Ancak bu başka bir ücrete neden olabilir.


4. Ödemeyi Durdurma Talebinizi Yapın

Bazı finans kurumları talebinizi yazılı olarak bildirmeniz konusunda ısrar ederken, diğerleri telefonla talebinize izin verebilir. Ödemeyi durdurma sürecini başlatmak için finans kuruluşunuzu arayabilir veya ziyaret edebilirsiniz.

Bazı bankalar ve kredi birlikleri, çevrimiçi olarak veya mobil uygulama aracılığıyla ödemeyi durdurma talebinde bulunmanıza da izin verebilir.

Ödemeyi durdurma işlemi genellikle hemen yürürlüğe girer.

Finans kuruluşunuz, siz iptal ettikten sonra yanlışlıkla bir çeki işleme koyarsa ne olur? Ödemeyi yasal olarak durdurduğunuza dair kanıtınız olduğu sürece, finans kurumu genellikle çek tutarını karşılamak zorundadır.

Ancak bir ödeme durdurma işlemi düzenlerseniz, 30$ civarında bir ücret ödemeye hazır olun.

5. Alıcıya Ulaşın

Duruma göre, çekin ödemesini durdurduğunuzu çekin alıcısına bildirmek ve ardından yeni bir ödeme yapmak isteyebilirsiniz.

Büyük ABD Bankalarında Ödeme Ücretlerini Durdurun

BANKAÖDEME ÜCRETİNİ DURDURÜCRET MUAFİYETLERİ
Amerika Bankası30 dolarBank of America Advantage İlişki Bankacılığı, Kademeli Faiz Kontrollü Bank of America ve Bank of America Advantage Düzenli Ödeme hesaplarının yanı sıra Preferred Rewards hesapları için 0 ABD doları
Takip etmekBanka destekli ödemeyi durdurma için 30$; Çevrimiçi olarak, uygulama aracılığıyla veya otomatik telefon sistemi aracılığıyla yapılan ödemeyi durdurma için 25 ABD dolarıChase Sapphire Checking, Chase Özel Müşteri Kontrolü ve Özel Müşteri Tasarruf hesapları için 0$
Citibank30 dolarCiti Priority, Citigold ve Citigold Özel Müşteri hesapları için 0$
PNC33$Performance Select hesaplarına sahip Sanal Cüzdan için 0 ABD doları
ABD Bankası35$Premium ve Pinnacle hesaplarının yanı sıra askeri müşteriler için 0 ABD doları
Wells Fargo31 dolarPremier Check hesapları için 0 ABD doları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski