Coinleri Nerede Nakitle Değiştirebilirsiniz

 Kumbaranızı boşaltmanın tam zamanı.

 

Kırık kumbaradan tasarruf

Kredi birlikleri ve yerel topluluk bankaları gibi belirli yerler, ücretsiz olarak para alışverişi yapmanıza olanak tanır.

Pandeminin pek çok yan etkisinden biri, Amerikalıların nakitten kartlı ödemelere yönelmesi nedeniyle dolaşımdaki madeni para sıkıntısıdır. Endişe, işletmelerin nakit işlemlerde değişiklik yapamayacak olması ve madeni para sıkıntısının, kart ödemeleri yerine nakit ödemeye bağımlı olan düşük gelirli aileleri orantısız bir şekilde etkileyebileceğidir. Yardım etmenin bir yolu: Dolu kumbarayı paraya çevirin ve işte bunu nasıl yapacağınız.

Evet, Bankanıza Coin Yatırabilirsiniz

Çoğu banka veya kredi birliği müşterilerden gelen madeni paraları kabul eder, ancak bazıları hizmet için ücret talep edebilir.

Wells Fargo gibi bazı bankalar , müşteriler için haddelenmiş paraları ücretsiz olarak değiştirecek. Wells Fargo aynı zamanda ücretsiz bozuk para sarmalayıcıları da sunduğunu söylüyor.

Bankanızın politikasını kontrol edin. Bazı kredi birlikleri ve topluluk bankalarının hâlâ madeni para sayma makineleri var. Bank of America , Chase ve Capital One gibi büyük bankaların çoğunluğu artık müşterileri için madeni para sayma makinelerine sahip değil, ancak yine de madeni para sarmalayıcıları alabilirsiniz.

Oregon'da kurumsal iletişim uzmanı olan Amber Albrecht, oğlu Cooper ve kızı Rylee'nin ısrarı üzerine 100 dolarlık madeni para teslim ettiğini söylüyor. Çocuklar geliri bölüştüler ancak parayı Mission Federal Credit Union'daki tasarruf hesaplarına yatırdılar.

"Bu aynı zamanda internette ne kadar paraları olduğunu görmek istemeleriyle de motive oldu, ben de bunun ilginç olduğunu düşündüm" diyor.

Philadelphia'daki Hyperion Bank'ın müşterileri için ücretsiz olan ve müşteri olmayanlardan %5 ücret alan bir madeni para sayma makinesi vardır. Bir karı koca kimin en çok parayı biriktirebileceğini görmek için yarıştı ve parayı bankaya getirdi; değişimlerinin toplamı 429,13 dolara ulaştı.

Kafede telefonla çek yatıran genç kadın

Hyperion Bank'ın perakende satış müdürü başkan yardımcısı Lee Green, "Kocası kazandı; en çok madeni para biriktirmişti" diyor.

Bankada hesapları olmadığı için 21,46 dolar tutarındaki para sayma ücretinden feragat etmek için bir hesap açtılar.

Yapay zeka odaklı yatırım platformu Magnifi'den Ian Rosen, çocuklarına paralarını yuvarlattı ve ruloları bir Chase şubesine götürdü. Yaklaşık 120 dolar nakde çevirdiler ve her çocuğa 10 dolar verildi. Görevin "onlara hem sıkıcı hem de doğruluk gerektiren bir şeyi yaptırmak" olduğunu söylüyor. "Herkes iyi vakit geçirdi."

Coinleri Nerede Ücretsiz Olarak Nakde Çevirebilirsiniz?

Ücret ödemeden paranızı nakde çevirmek için sadece kendi bankanızdan değil, şu yerlerden de kontrol edebilirsiniz:

  • Kredi Birlikleri. Birçoğunun, paralarınızı hızlı bir şekilde sayabilen ve size nakit olarak doğru bir toplam sağlayan makineler vardır ve üye olmayanlar bile bunları ücretsiz olarak kullanabilirler.
  • Yerel topluluk bankaları. Örneğin JBT, Republic Bank ve Manasquan Bank müşterileri madeni para sayma makinelerinden ücretsiz olarak yararlanabilirler.

Bankada Para Çekmeye Alternatifleriniz Nelerdir?

Madeni para atıp bankanıza götürmek istemiyorsanız marketlerde ve diğer perakendecilerde ücret karşılığında para sayma makinelerini kullanabilirsiniz. Muhtemelen görmüş olduğunuz, dünya çapında yaklaşık 20.000 kiosku olan Coinstar'dır, ancak Florida market zinciri Publix'in de kendi makineleri vardır.

Coinstar: Ücretler konuma göre değişir, ancak madeni paralarınızı nakde çevirirseniz %11,9 işlem ücreti ödersiniz. Amazon, Starbucks ve Southwest Airlines gibi 20'den fazla mağaza ve restorandan birine e-hediye kartı seçerseniz herhangi bir ücret ödemezsiniz. Ayrıca hayır kurumlarına ücretsiz olarak bağışta bulunabilirsiniz ancak Coinstar, bağışınızdan işlem ücreti alır.

Publix: Florida merkezli market zincirinin, paralarınızı sayacak ve müşteri hizmetleri gişesinde nakit olarak kullanmanız için size bir makbuz verecek kendi makineleri var. Ücretler, işleminizin %9 ila %10'u kadar olabilir, ancak ayrıntılar için mağazanızı kontrol edin.

Madeni paralarınızı nakde çevirmeyi nasıl seçerseniz seçin, ne kadar paranız olduğunu görünce şaşırabilirsiniz.

Virginia'daki seçim araştırmacısı Doug Chapin'in araştırmasında iki yıl boyunca herkesin cebindeki bozuk para büyük bir plastik tüpe konuldu. COVID-19 nedeniyle madeni para kıtlığı sırasında parayı markete götürdü ve paranın üstünü bozuk para tezgahına attı. Toplam tutar 222,78 dolardı.

"En şaşırtıcı şey, tüm bu paralarla satın alınan Amazon hediye sertifikasını ne kadar hızlı harcamayı başardığımızdır" diyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski