Banka Hesabı Nasıl Açılır

 Nerede hesap açarsanız açın, kimlik bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi vermeniz gerekecektir.

 

İpotek başvurusunda bulunmak

Başvuru yapacağınız bankanın minimum para yatırma şartını yerine getirdiğinizden emin olun.

Günümüzde yeni bir banka hesabı açma süreci oldukça basit ve kolaydır. Adınıza ait birkaç hesabınız olsa da, ilk hesabınızı açıyor olsanız da bu durum geçerlidir. Ayrıca, şubeye gitmeyi tercih etmiyorsanız genellikle çevrimiçi olarak da yapılabilir.

Ancak çek hesabınızı veya tasarruf hesabınızı çalışır duruma getirmek için birkaç öğeye hazırlıklı olmanız gerekecektir. Aşağıda banka hesabı açma konusunda bilmeniz gereken birkaç ipucu bulunmaktadır.

14 Mart 2023'te bir kadın Washington DC'deki bir Citibank şubesinin önünden geçiyor. - Wall Street hisseleri Salı günü erken saatlerde, bölgesel banka hisselerindeki düşüş ve karışık enflasyon raporunun etkisiyle yükseldi.

Bir banka hesabı açmak için neye ihtiyacın var?

SoFi sertifikalı bir mali planlamacı olan Kendall Meade, "Genellikle, uygun kimlik kanıtını göstererek ve bilgilerinizle bir başvuru formu doldurarak şahsen veya çevrimiçi olarak bir hesap açabilirsiniz" diyor. Bir hesaba başvurmaya hazır olduğunuzda, birkaç ayrıntıyı ve bazı belgeleri elinizin altında bulundurmanız gerekir:

  • Tanılama . Genellikle sürücü belgesi, pasaport veya Sosyal Güvenlik kartı gibi bir veya iki geçerli, devlet tarafından verilmiş kimlik belgesine ihtiyacınız olacaktır.
  • Kişisel bilgi . Bu genellikle tam adınızı, doğum tarihinizi ve adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız gibi iletişim bilgilerinizi içerir.
  • Adres kanıtı . Bazı bankalar adres kanıtı isteyebilir. Eğer öyleyse, genellikle üzerinde mevcut adresinizin yer aldığı bir elektrik faturası, kira sözleşmesi veya benzeri bir belge kullanabilirsiniz.
  • Sosyal Güvenlik Numarası (veya Bireysel Vergi Mükellefi Kimlik Numarası) . Banka, kazandığınız faizi IRS'ye bildireceğinden vergi açısından bu gereklidir.
  • İlk depozito . Bazı bankaların, özellikle hesap yüksek faiz oranları sunuyorsa, 1 ila 1.000 ABD Doları arasında değişebilen minimum açılış depozitosu gereksinimleri de vardır. Bununla birlikte, çoğu para yatırma gereksinimi oldukça küçüktür – yaklaşık 25 ila 100 ABD Doları. Bu, hesabınızı açarken elinizdeki nakitle hazırlıklı olmanız gerektiği anlamına gelir.
  • Çeşitli bilgiler. Bazı bankalar size istihdamınız veya gelir kaynaklarınız hakkında da temel sorular soracaktır. Öğrenci hesabı açıyorsanız öğrenci kimliğinizi veya üniversite kabul mektubunuzu vermeniz gerekebilir.

Meade, başvurunuz gönderildikten sonra tek yapmanız gerekenin beklemek ve onaylanıp onaylanmadığını öğrenmek olduğunu ekliyor. Çoğu durumda, uygulamanızda hatalar olmadığı veya ChexSystems'e rapor edilmediğiniz sürece bu hızlı bir şekilde gerçekleşmelidir .

Banka Hesabı Açtığınızda Başka Ne Yapmalısınız?

Bir banka hesabı açmak için ihtiyacınız olan tek şey doğru belgelere sahip olmak değildir. İşte birkaç önemli adım daha.

Kendinize Uygun Hesap Türünü Belirleyin

Banka hesabı açarken finansal ihtiyaçlarınızı karşılayan hesabı seçmeniz önemlidir. Bu, günlük harcamaları yönetmek için bir çek hesabı veya acil durum fonunuz için bir tasarruf hesabı olabilir. Hesapları karşılaştırırken Meade, paranızın büyümeye devam edebilmesi için paranızdan mümkün olduğunca fazla faiz kazanmanıza olanak tanıyan ve aynı zamanda fonlarınızın erişilebilir olduğundan emin olmanızı sağlayan bir hesap seçmenizin önemli olduğunu söylüyor.

"Yüksek APY sunan bir hesap arayın" diyor, "ancak minimum hesap değerlerine ve paranıza erişilebilirlik kısıtlamalarına dikkat edin."

Ücretlerden Nasıl Kaçınılacağını Öğrenin

Bir bankanın alabileceği ve eklenebilecek birçok ücret türü vardır. Bunlara kredili mevduat ücretleri, hesap minimum ücretleri, aylık ücretler, ATM ücretleri ve daha fazlası dahildir. Meade'e göre, "Tüm bu ücretleri hesaba katmak önemlidir, çünkü daha yüksek bir APY alsanız bile, bu ücretler size kazandığınız faizden daha pahalıya mal olabilir."

İyi haber şu ki, birçok bankanın ücretlerden feragat etmek için e-ekstrelere kaydolmak, minimum bakiyeyi korumak veya çek veya tasarruf hesabı bağlamak gibi basit gereksinimleri var. Gereksiz ücretlere maruz kalmamak için bankanızın özel gereksinimlerinin farkında olduğunuzdan emin olun.

Çevrimiçi Bankacılık'a kaydolun

Yeni hesabınızı aldıktan sonra bankanın çevrimiçi bankacılık platformuna kaydolmanız ve mobil uygulamayı indirmeniz iyi bir fikirdir. Bu, hesabınızı hemen hemen her yerden kolayca yönetmenize ve hesap bakiyenizi kontrol etme, çek yatırma ve hesap uyarılarını ayarlama gibi temel görevleri gerçekleştirmenize olanak tanır.

Mevduat ve Transferleri Yeniden Yönlendirin

Banka değiştiriyorsanız, işvereninizi bilgilendirdiğinizden ve doğrudan para yatırma işleminizi yeni hesaba aktardığınızdan emin olmak isteyeceksiniz. Ayrıca faturalara ilişkin tüm otomatik ödeme ayarlarını güncelleyin; Sigorta primleri gibi üç ayda bir veya altı ayda bir gelenleri unutmayın. Bunu yapmamak, yanlışlıkla bir ödemeyi kaçırabileceğiniz veya eski hesabınızdan fazla para çekebileceğiniz anlamına gelir.

Eski Hesabınızın Kapatıldığından Emin Olun

Çeşitli finansal kurumlarda banka hesabı açma konusunda herhangi bir kısıtlama olmadığından eski hesabınızı açık tutmayı seçebilirsiniz . Otomatik nakit yönetimi platformu MaxMyInterest'in kurucusu ve CEO'su Gary Zimmerman, "Aslında, mevduat, ipotek ve diğer kredilerde en iyi oranları alabilmeniz için birden fazla bankayla ilişkileri açık tutmak akıllıca olabilir" diyor.

Öte yandan, eski bankanızı tamamen geride bırakıyorsanız, hesabı kapatmadan önce bekleyen işlemlerin ve ödenmemiş çeklerin tahsil edilmesini bekleyin. Meade, "Bazı finans kurumları hesabınızı çevrimiçi olarak kapatmanıza izin verebilir, ancak diğerleri müşteri hizmetlerini telefonla aramanızı veya yerel bir banka şubesini ziyaret etmenizi isteyebilir" diyor. "Bazıları hesap kapatma talep formunu doldurmanızı veya yazılı bir talep göndermenizi bile isteyebilir."

Ayrıca banka kartlarını veya kullanılmamış çekleri imha ettiğinizden emin olun.


Akşamları ev finansmanı yapan genç kadın

Nasıl Banka Seçmelisiniz?

Zimmerman'a göre doğru bankayı seçmek, aradığınız ürünleri rekabetçi fiyatlar ve iyi müşteri hizmetleriyle sunup sunmadığına bağlıdır. "Bir fiziksel bankayla ilişki kurmak genellikle akıllıcadır; böylece nakit çekip yatırabilir, banka çeki alabilir veya bir ev satın almak ya da işiniz için kredi başvurusunda bulunabilirsiniz" diyor. "Ancak bu işlevlerin çoğu çevrimiçi olarak da mevcut, bu yüzden alışveriş yapmakta fayda var."

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski