Para Emirleri Nasıl Çalışır

 Ödeme yöntemi kişisel çeklere ve banka havalelerine güvenli bir alternatiftir.

 

İş kadını çek imzalama

Para emirleri genellikle diğer birçok para transfer türünden daha ucuzdur.

Günlük harcamalarınızı karşılamak için muhtemelen nakit paraya, kredi kartlarına ve hatta kişisel çeklere güveniyorsunuz . Ancak arada bir, ister uluslararası para göndermek olsun, ister kendinizi dolandırıcılık faaliyeti tehlikesine sokma endişesi duymadan bir ödeme yapmak olsun, havale kullanmanız gereken bir senaryo ortaya çıkabilir .

Havaleler ortalama bir kişi tarafından o kadar sık ​​kullanılmadığından, havalelerin ne olduğunu ve nasıl çalıştıklarını öğrenmeniz gerekebilir. Para emirleri ve bunları bir ödeme yöntemi olarak kullanmanın ne zaman mantıklı olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin

Evde çalışma şekli

Havale Nedir?

Havale, bir finans kurumu tarafından desteklenen, ön ödemeli, garantili bir ödeme şeklidir. Para emirleri, ihraççıya göre değişen ancak genellikle 1.000 ABD Doları civarında olan belirli bir tutarla sınırlıdır.

Bir havale satın aldığınızda, nominal değerin yanı sıra ilgili ücretleri de ödersiniz. Daha sonra bu belge, alıcının adı ve üzerinde yazılı olan tutarla birlikte kurum tarafından verilir. Ayrıca bir doğrulama biçimi olarak hizmet veren havaleyi de imzalarsınız.

Havale satın alınıp verildikten sonra ödeme yapmak veya alıcıya para göndermek için kullanılabilir. Alıcı daha sonra parayı kendi banka hesabına yatırabilir veya havale kabul eden bir yerde nakde çevirebilir.

Başka bir deyişle, DollarWise'ın CEO'su Jack Prenter "para havalesi ön ödemeli çek gibidir" diyor. Havaleyle ödeme yapmanın genellikle nakit göndermekten daha güvenli kabul edildiğini ekliyor. Ayrıca, satın almak veya nakde çevirmek için banka hesabı gerektirmediği için çekten daha kullanışlı olabilir.

El yazısı kontrolü

Havale Nereden Alınır?

Banka veya kredi birliği gibi bir finansal kuruluştan havale alabilirsiniz . Western Union gibi Amerika Birleşik Devletleri postaneleri de bunları satıyor.

Ayrıca 7-Eleven gibi marketlerden, CVS gibi eczanelerden, Walmart gibi perakendecilerden ve avans kredisi mağazalarından da havale satın alabilirsiniz.

Havale Nasıl Doldurulur

Bir havale satın alırken belirli adımları izlemeniz gerekir:

  1. Havaleyi satın alın. Havale masraflarını ve ilgili ücretleri karşılamak için yeterli nakit bulundurduğunuzdan veya banka kartı gibi diğer kabul edilebilir ödeme yöntemleriyle birlikte geldiğinizden emin olun.
  2. Alıcı bilgilerini doldurun: "Pay to Order Of" satırına havaleyi alacak kişi veya firmanın adını yazın. Havale işleme alındıktan sonra herhangi bir değişiklik yapamayacağınız ve hatalar ödemeyi geciktirebileceği için adı doğru yazdığınızdan emin olun.
  3. Alıcı bilgilerini doldurun: "Kimden" veya "Gönderen" satırına adınızı ve adresinizi yazın. Alıcının veya parayı düzenleyen kurumun sizinle iletişime geçmesi gerekebileceğinden havaleyle ilgili herhangi bir sorun olması durumunda bu önemlidir.
  4. Not ekleyin: Bazı havalelerde not veya referans numarası için yer bulunur. Hesap numarası, fatura numarası gibi ek bilgi eklemeniz gerekiyorsa bu alana yazabilirsiniz. Ayrıca boş bırakmayı da seçebilirsiniz.
  5. Havaleyi imzalayın: Genellikle havalenin ön tarafında bulunan imza satırına adınızı yazın. 
  6. Fişi çıkarın: Fişi delikli kenarından yırtın ve güvenli bir yerde saklayın. Bu, satın alma kanıtı olarak kullanılacaktır ve herhangi bir sorun olması durumunda gerekli olabilir. Makbuz ayrıca alıcının parayı ne zaman yatırdığını görebilmeniz için takip bilgilerini de içerebilir.
  7. Havaleyi gönderin veya teslim edin: Havaleyi posta yoluyla gönderebilir veya alıcıya elden teslim edebilirsiniz. Alındığını ve paraya çevrildiğini öğrenene kadar takip veya teslimat onayı bilgilerini sakladığınızdan emin olun.

Havale Kullanmak Ne Zaman Mantıklı?

Prenter, parayı güvenli bir şekilde göndermeniz gerektiğinde, özellikle de bir banka hesabı söz konusu değilse, havale yoluyla ödeme yapmanın en iyi seçenek olduğunu söylüyor. Örneğin, posta yoluyla, uluslararası olarak veya kişisel çekleri, kredi kartlarını veya diğer ödeme şekillerini kabul etmeyen bir işletmeye para gönderirken havaleyi kullanabilirsiniz.

Prenter, "Para havalesini nakit göndermenin güvenli ve izlenebilir bir yolu olarak düşünün" diyor. "Normal bir banka havalesinin yeterli olmadığı durumlarda bu kullanışlı bir seçenek."

Havale Maliyetleri ve Ücretleri

Havale ile ödeme yapmanın bir dezavantajı, bunların ücretlerle birlikte gelmesidir. Birincisi, havale alırken bir satın alma ücreti ödersiniz. Ücret, belirli finansal kuruluşa ve havale miktarına bağlı olarak değişecektir.

Örneğin Walmart'ta maksimum 1 ABD doları tutarında ücret ödersiniz.

ABD Posta Servisi'nden geçerseniz, 500 ABD Dolarına kadar olan havale için 1,75 ABD Doları veya 500,01 ila 1.000 ABD Doları arasındaki havale için 2,40 ABD Doları ödersiniz. Postayla gönderilen askeri havalelerin maliyeti yalnızca 60 sentken, uluslararası havalelerin (700 dolara kadar) 49,65 dolarlık bir düzenleme ücreti ve varış ülkesine bağlı olarak işlem ücreti alınmaktadır.

Bankalar ve kredi birlikleri para havaleleri için genellikle 5 dolar civarında ücret alırlar. Ancak bazıları belirli çek müşterilerine ücretsiz para havalesi sunabilir. Bazı kurumlar, kaybolan veya çalınan havalenin iptali veya değiştirilmesi için ek ücret talep edebilir. Bazıları askeri personel veya yaşlı vatandaşlar gibi belirli grupların üyelerine de indirim sunabilir.

Ayrıca havale tutarlarının sınırlı olduğunu unutmayın. Örneğin, bir banka 1.000$'a kadar havale veriyorsa, ancak sizin 2.000$ ödemeniz gerekiyorsa, iki havale almanız ve iki ayrı ücret ödemeniz gerekir.

Son olarak, kredi kartıyla havale satın alabileceğinizi unutmayın , ancak bu genellikle nakit avans olarak kabul edilir; bu, bir ücret ödeyeceğiniz ve potansiyel olarak daha yüksek bir yıllık nakit avans yüzdesi ödeyeceğiniz anlamına gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski