Check-up'ta Ne Kadar Paranız Olmalıdır

 Çek hesabınızda çok az veya çok fazla para olması riskli olabilir; doğru bakiyeyi bulun.

 

Ev işini kurup çalıştırıyor


Kontrolde hem çok fazla hem de çok az paraya sahip olmanın risklerini anlayın.

Çek hesabınızda çok az para olması sorun yaratabilir, ancak çok fazla olması da sorun yaratabilir. Vadesiz hesap bakiyeniz, kredili mevduat ücretlerinden kaçınmak ve beklenmedik masrafları karşılamak için aylık faturalarınızı bir tamponla karşılayacak kadar büyük olmalıdır.

Ancak çek hesabınızda çok fazla para tutmak, tasarruf veya yatırım hesaplarıyla daha yüksek getiri elde etme potansiyelini kaçırmak anlamına gelebilir. Çek hesabınızda doğru bakiyeyi nasıl bulacağınızı öğrenin.

Çek Hesabınızda Çok Az Tutmanın Riskleri

Çek hesabınızda yeterli para bulunmaması, kredili mevduatlara, karşılıksız çeklere ve ücretlere yol açabilir. Yetersiz bakiye ödemeleri kaçırmanıza neden olursa kredi puanınıza da zarar verebilirsiniz. Çek hesabınızda bir işlemi karşılamaya yetecek kadar para yoksa, bankanız sizden bir kredili mevduat ücreti talep edebilir; bu ücret 35 ABD Doları veya daha fazlaya mal olabilir ve hesap bakiyenizi aşan birden fazla işleminiz varsa hızlı bir şekilde toplanabilir.

Kişisel finans web sitesi Frugal Rules'un kurucusu John Schmoll, "Çek hesabınızda yeterli para bulunmamasının en büyük riski, faturalarınızı ödemek için yeterli paranın olmamasıdır" diyor. "Bu, çek hesabınızdan fazla para çekilmesine ve diğer olası ücretlerden bahsetmeye bile gerek yok, yetersiz fon ücretine maruz kalmanıza neden olacaktır."

Mevcut bakiyenizi aşan bir çek yazarsanız veya bir ödemeye onay verirseniz, çek veya ödeme karşılıksız kalır ve hem bankanızdan hem de alacaklıdan ek ücretlerle karşılaşabilirsiniz.

Sertifikalı bir mali planlamacı olan para koçu ve eğitimci Ohan Kayikchyan, aylık hizmet veya bakım ücretinden kaçınmak için hesapta tutulması gereken minimum bakiyeyi de dikkate almanız gerektiğini söylüyor. Bazı bankalar, yinelenen doğrudan para yatırma işleminiz veya belirli sayıda banka kartı işlemleriniz varsa ücretten feragat eder.

Çek Hesabınızda Çok Fazla Tutmanın Riskleri

Harcamalarınızı karşılamak için çek hesabınızda yeterli paraya ihtiyacınız olsa da, hesabınızda çok fazla paranın boşta durması da ideal değildir.

Schmoll, "Çek hesabınızda çok şey olması size huzur hissi verebilir" diyor. "Ancak, çok fazla paraya sahip olmak, tasarruf hesabınızdan faiz kazanmanıza ve hatta bir yatırım hesabında büyümenize daha iyi hizmet edebilecek ölü paraya sahip olmanızla sonuçlanır."

Çek hesabınızda ne kadar çok veya çok az var? 2019 tarihli en son Federal Reserve Board Tüketici Finansmanı Anketi'ne göre, ortalama vadesiz hesap bakiyesi 10.545 dolardı, ancak ABD'li hanelerin ortalama vadesiz hesap bakiyesi 3.400 dolardı. Ancak başkalarının ne yaptığı önemli değil; çek hesabınızda tutmanız gereken tutar bütçenize bağlıdır.

Ne Kadar Tasarruf Etmelisiniz?

Günlük harcamalarınız için ihtiyaç duymadığınız parayı saklamak için bir tasarruf hesabı kullanmak iyi bir fikirdir çünkü tasarruf hesapları , bir çek hesabından alamayabileceğiniz faiz kazanabilir . Yüksek getirili bir tasarruf hesabı ek faiz kazancı sunabilir.

Bir tasarruf hesabı, faiz kazanırken fonların erişilebilir olmasını sağlar. Ancak tasarruf hesabınızda yaklaşık altı aylık acil durum harcamalarını ve diğer kısa vadeli tasarruf hedeflerini karşılamaya yetecek kadar para bulunduğunda, daha yüksek getiri elde etmek için yatırımlara para yatırmak mantıklı olabilir.

Bütçe Size Ne Kadar Tutmanız Gerektiğini Söyleyebilir

Bütçe kullanmak, gelirinizi ve giderlerinizi anlamanıza ve çek hesabınızda ne kadar para tutmanız gerektiğine karar vermenize yardımcı olur. Son birkaç aydaki gelir ve giderlerinizi inceleyin, ardından bu bilgileri kullanarak çek hesabınızda ne kadar para tutmanız gerektiğini belirleyin.

Kira veya ipotek ödemeleri, kamu hizmetleri ve araba ödemeleri gibi sabit harcamalarınızı tanımlayarak başlayın. Daha sonra alışveriş, eğlence ve giyim gibi değişken harcamalarınızı göz önünde bulundurun. Harcamalarınızı karşılamak ve kredili mevduat ücretlerinden kaçınmak için her ay çek hesabınızda ne kadar para tutmanız gerektiğini görmek için ikisini de toplayın.

Kayikchyan iki çek hesabı kullanılmasını öneriyor: biri sabit giderler için, diğeri değişken giderler için. "Sabit ve değişken giderler için iki hesaba sahip olarak" diyor, "sabit faturalarınızı otomatikleştirebilir ve hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz."

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski