Banka Havalesi Nedir

 Para gönderirken banka havalesi en iyi seçeneğiniz olabilir.

 

Akıllı telefonla elektronik fatura ödeme. Cep telefonuyla dijital internet ödemesi. Cep telefonu ve çevrimiçi banka kullanan adam.

Banka havaleleri hızlı ve rahat olabilir ancak ücretlere dikkat edin.

Tüketicilerin para göndermek veya almak için birçok yolu vardır. Sadece üç örnek vermek gerekirse, bir çek yazabilir , ön ödemeli bir karta para yükleyebilir veya eşler arası bir uygulama kullanabilirsiniz. Büyük miktarda transfer yapmak istiyorsanız banka havalesi akıllıca bir seçenek olabilir.

Banka havalesi hızlı, güvenli ve kullanışlı olabilir ancak genellikle ücretsiz değildir. Banka havalelerinin nasıl çalıştığı ve bunların nasıl güvende tutulacağı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Banka Havalesi Nedir?

"Banka havalesi" terimi birden fazla şekilde kullanılabilir. En geniş anlamda, herhangi bir elektronik fon transferi banka havalesi olarak tanımlanabilir. Daha spesifik olarak banka havalesi, fonların bir bankadan veya kredi birliğinden başka bir bankaya veya kredi birliğine elektronik olarak aktarılmasıdır.

Bu tanım, banka havalesine bazen "banka havalesi" denmesinin nedenidir. Uluslararası banka havalelerine "havale" denir. Banka havaleleri, para gönderiyorsanız giden, para alıyorsanız gelen olabilir.

Banka Havalesi Türleri Nelerdir?

İki tür banka havalesi yurtiçi ve yurtdışıdır.

Yurtiçi Banka Havaleleri

Yurtiçi banka havalesi, fonların aynı ülke içindeki hesaplar arasında elektronik olarak aktarılmasıdır. Ohio'daki bir bankadan Virginia'daki bir bankaya gönderilen havale bu tür transfere bir örnektir.

Uluslararası Banka Transferleri

Uluslararası banka havalesi, parayı farklı ülkelerdeki hesaplar arasında elektronik olarak taşır. Örneğin ABD'deki bankanızdan Japonya'daki bir bankaya banka havalesi gönderirseniz, bu uluslararası bir banka havalesidir.

Banka Havalesi Ne Kadar Sürer?

Banka havalesi, transfer türüne bağlı olarak birkaç dakika içinde veya birkaç gün içinde tamamlanabilir.

Yurtiçi transferler genellikle havalelerden daha hızlıdır. Havaleler, diğer faktörlerin yanı sıra resmi tatillerden, fon transferine yardımcı olan aracı bankalardaki gecikmelerden veya yavaş ödeme yapan ülkelerden etkilenebilir.

Ancak para transferi şirketi Western Union'a göre, transfer bir banka hesabında göründüğünde paranın hemen olmasa da hızlı bir şekilde kullanılabilir olması gerekiyor.Genç gülümseyen kadın kredi kartı ve dizüstü bilgisayar ile kafede online alışveriş yapıyor

Banka Havalesinin Maliyeti Ne Kadardır?

Banka havaleleri genellikle aşağıdakilere bağlı olarak ücretsizden 50$'a kadar değişen ücretler içerir:

  • Transferin yurt içi mi yurt dışı mı olduğu.
  • Transferin gelen mi yoksa giden mi olduğu.
  • Fonların ABD doları mı yoksa döviz mi olduğu.
  • Transferi ister online ister şubeden yapın.
  • Ne kadar para gönderiyorsunuz veya alıyorsunuz?
  • Transfer sağlayıcınızın ne kadar ücret aldığı.

Ücretler banka havalelerini para taşımanın pahalı bir yolu haline getirebilir, ancak tutarlar finansal kuruma ve transfer türüne göre değişiklik gösterir. Ne bekleyeceğiniz konusunda size bir fikir vermesi için burada birkaç büyük finans kuruluşunun banka havalesi ücretlerine bir bakış.
Bank of America Yurt içi giriş: 15 dolar. Yurt içi gidiş: 30$. Uluslararası gelen: 16 dolar. Uluslararası giden: Yabancı para biriminde 0$; ABD doları cinsinden 45 dolar.



Yurt içi Chase'den
gelenler: Chase'ten geliyorsa 0$ veya 15$.
Yurt içi giden: İnternet üzerinden 25$; Şubede 35$.
Uluslararası gelen: Chase'ten geliyorsa 0$ veya 15$.
Uluslararası giden: Çevrimiçi olarak yabancı para biriminde gönderiliyorsa 5 ABD Doları veya en az 5.000 ABD Dolarına eşit yabancı para birimi transferleri için 0 ABD Doları; Çevrimiçi olarak ABD doları cinsinden gönderilirse 40 ABD doları veya bankacının yardımıyla ABD doları veya döviz cinsinden 50 ABD doları.

Sadakat
Gelen yurt içi ve yurt dışı: 0 $.
Yurtiçi ve yurtdışına giden: 0$.

TD Bank
Yurt içi ve yurt dışından gelenler: 15$.
Yurt içi gidiş: 30$.
Uluslararası giden: 50$.

Truist
Yurt içi giriş: 15 dolar.
Uluslararası gelen: 20$.
Yurt içi gidiş: 30$.
Uluslararası giden: 65 dolar.

ABD Bankası
Yurt içi gelen: 20 $.
Yurt içi gidiş: 30$.
Uluslararası gelen: 25 dolar.
Uluslararası giden: 50$.

Neden Banka Havalesi Kullanmalısınız?

Banka havalesini kullanmanın üç ana nedeni vardır:

Hız. Banka havaleleri genellikle kağıt çeklerden daha hızlıdır ve alıcı parayı daha hızlı kullanabilir.

Emniyet. Nakit ile karşılaştırıldığında banka havalesi, para göndermenin daha güvenli bir yoludur.

Gerekli. Özellikle büyük miktarda parayı taşımanız gerekiyorsa, banka havalesi kullanmanız gerekebilir. Örneğin, bir ev satın aldığınızda, kapatmadan önce peşinatınızı ve kapanış masraflarınızı emanet şirketinize veya uzlaşma acentenize havale etmeniz gerekebilir .

Hata veya dolandırıcılık durumunda bile banka havalesinin geri döndürülmesi zor veya imkansız olabilir. Bu nedenle banka havalesine izin vermeden önce paranızı göndereceğiniz kişinin kimliğini bildiğinizden çok emin olmalısınız.

Banka Transferlerinin Riskleri Nelerdir?

Yalnızca tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilere para gönderdiğiniz sürece, banka havaleleri genellikle banka hesapları arasında para taşımanın güvenli bir yolu olarak kabul edilir. Yine de dolandırıcılar, kendilerine para göndermeniz için size baskı yapabilir çünkü bu, nakit göndermeye benzer: Para bir kez gittiğinde genellikle geri alamazsınız.

Şahsen tanışmadığınız birine asla para havale etmeyin ve size hemen ödeme yapması için baskı yapan birine para göndermeyin. Sebebi ne olursa olsun, IRS gibi bir devlet kurumuna veya tanınmış bir şirkete para göndermeyin.

Tucson merkezli Hughes Federal Credit Union'a göre bir dolandırıcı şunları yapabilir:

  • Yalnızca banka havalesi yoluyla ödeme talep edin.
  • Sizden hiçbir uyarıda bulunmadan para göndermenizi rica ediyorum.
  • Size "geri ödeme" olarak beklenmedik bir çek gönderin.
  • Yurt dışına para göndermenizi isteyin.

Bir dolandırıcıya para gönderdiğinizi düşünüyorsanız, paranızı geri alma konusunda bilgi almak için transfer sağlayıcısı veya finans kurumuyla iletişime geçin. Dolandırıcılığı ReportFraud.ftc.gov adresinden Federal Ticaret Komisyonu'na bildirin .

Mobilden mobile ödeme transferi

Banka Transferleri ve Diğer Elektronik Transferler

Para göndermenin tek yolu banka havalesi değildir. Diğer seçenekler şunları içerir:

  • ACH transferleri. Otomatik Takas Odası ağı, bankaların kağıt çekleri ve belirli elektronik bankacılık işlemlerini işlemek veya "netlemek" için kullandıkları bir sistemdir. ACH transferleri banka havalelerinden daha yavaştır ancak genellikle daha ucuzdur ve hata veya sahtekarlık durumunda tersine çevrilmesi daha kolaydır.
  • Banka dışı transferler. Banka hesabınız yoksa veya hesabınız olmasına rağmen kullanmak istemiyorsanız, Western Union gibi banka dışı bir banka havalesi sağlayıcısı aracılığıyla banka havalesi ayarlayabilirsiniz. Transferler çevrimiçi olarak, telefonla, şahsen veya bir mobil uygulama aracılığıyla düzenlenebilir. Banka dışı banka havaleleri pahalı olabilir ancak banka havalesi sizin için iyi bir seçenek değilse kolaylık sağlar.
  • Eşler arası transferler. P2P ödemeleri, banka hesabınızdan e-posta adresiyle tanımlanan başka bir kişiye para göndermek için bir mobil uygulama veya web sitesi kullanmanıza olanak tanır. Pew Araştırma Merkezi'ne göre P2P kolay, hızlı, kullanışlı ve düşük maliyetli veya ücretsiz olabilir ancak güvenlik endişeleri olabilir.

Bu kadar çok seçenek varken, banka havalesine izin vermeden önce araştırma yapmalı ve hangi hizmetin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu düşünmelisiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski